Vorbim despre Siegfried Mureșan, candidat la europarlamentare din partea Partidului „Mişcarea Populară”, în vârstă de doar 33 de ani, care are a acordat un interviu în exclusivitate pentru TIMPUL. De asemenea, Mureșan are o carieră academică și politică la Berlin și Bruxelles, unde „dacă ești bun și muncești, poți să îți îndeplinești obiectivele”.

– Cât de important este că basarabenii să fie reprezentanţi sau, mai mult, să fie prezenţi în Parlamentul European (PE)? 
– Este foarte important ca interesele basarabenilor să fie reprezentate în PE de către europarlamentari. România are 32 de europarlamentari, iar eu candidez din partea Partidului „Mişcarea populară” (PMP). Este un partid nou, susţinut în mod deschis de preşedintele Traian Băsescu, iar angajamentul său pentru RM, pentru basarabeni, pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului este indiscutabil. Noi, candidații şi viitorii europarlamentari ai Partidului „Mişcarea Populară” mergem acolo cu această agendă, și anume, de a da cetăţenilor RM şansa pe care o avem şi noi în România – aceea de a trăi în siguranţă, în prosperitate și de a avea un viitor mai bun. Or, acest lucru nu poate fi decât în Europa. Drumul RM trebuie să fie clar – spre Vest, exact cum a fost şi drumul pentru noi. Un lucru ce diferenţiază fundamental UE de Federaţia Rusă, în raport cu RM, este că Europa vrea dezvoltarea R. Moldova, vrea o țară puternică, care să stea pe propriile ei picioare și care să ofere un viitor mai bun oamenilor. De cealaltă parte, Federaţia Rusă vrea ca RM să fie slabă, uşor şantajabilă și la mâna lor. Iar noi nu vrem acest lucru. Aşadar noi vom milita pentru apropierea cât mai rapidă de Europa. România este la momentul de faţă în NATO, UE, va fi în curând în zona euro. Eu vreau ca şi Moldova să beneficieze de securitatea şi prosperitatea din Uniunea Europeană. Eu vreau o Europă puternică.