Sunt născut în Hunedoara. În 2004 am absolvit Academia de Studii Economice din București. Am continuat studiile cu un Master în Științe Economice și Management la Universitatea Humboldt din Berlin. În 2006, am primit o bursă din partea Parlamentului Germaniei și am făcut parte din programul internațional de stagii al Bundestag-ului. Ulterior, am activat timp de trei ani în această instituție drept consilier al președintelui Comisiei pentru Afaceri Europene a Parlamentului german, Gunther Krichbaum. În 2009 m-am mutat la Bruxelles, unde am lucrat inițial în Parlamentul European. În 2011 am obţinut prin concurs postul de consilier politic pentru probleme economice și sociale în cadrul Partidului Popular European. În ianuarie 2014 am devenit consilier politic principal al PPE. 
Responsabilitățile mele la PPE au inclus coordonarea întâlnirilor miniștrilor PPE înainte de consiliile ECOFIN, Competitivitate, Ocupare și Afaceri Sociale și Afaceri Generale. Scopul acestor reuniuni ministeriale este de a articula poziții comune ale miniștrilor PPE înaintea reuniunilor Consiliului Uniunii Europene. Am coordonat de asemenea activitatea Grupului de Lucru pe Afaceri Economice şi Sociale al PPE.

Viață personală
În timpul liber, îmi place să joc tenis, dar și să urmăresc ori de câte ori am timp principalele turnee, și sunt fan al jucătorului spaniol Rafael Nadal.

Din septembrie 2016, sunt căsătorit cu Cătălina Manea. La fel ca mine, Cătălina lucrează într-o instituție europeană. Între decembrie 2009 – ianuarie 2019 a deținut funcția de responsabil relații internaționale în cadrul Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF). Începând cu 1 februarie 2019 deține poziția de expert în combaterea fraudei în cadrul Băncii Europene de Investiții la Luxembourg.