Sunt născut în Hunedoara. În 2004 am absolvit Academia de Studii Economice din București. Am continuat studiile cu un Master în Științe Economice și Management la Universitatea Humboldt din Berlin. În 2006, am primit o bursă din partea Parlamentului Germaniei și am făcut parte din programul internațional de stagii al Bundestag-ului. Ulterior, am activat timp de trei ani în această instituție drept consilier al președintelui Comisiei pentru Afaceri Europene a Parlamentului german, Gunther Krichbaum. În 2009 m-am mutat la Bruxelles, unde am lucrat inițial în Parlamentul European. În 2011 am obţinut prin concurs postul de consilier politic pentru probleme economice și sociale în cadrul Partidului Popular European. În ianuarie 2014 am devenit consilier politic principal al PPE. Responsabilitățile mele la PPE au inclus coordonarea întâlnirilor miniștrilor PPE înainte de consiliile ECOFIN, Competitivitate, Ocupare și Afaceri Sociale și Afaceri Generale. Scopul acestor reuniuni ministeriale este de a articula poziții comune ale miniștrilor PPE înaintea reuniunilor Consiliului Uniunii Europene. Am coordonat de asemenea activitatea Grupului de Lucru pe Afaceri Economice şi Sociale al PPE.
Am candidat la alegerile europarlamentare din 25 mai 2014. În urma alegerilor, am obținut un mandat de cinci ani în Parlamentul European. În noua configurație a legislativului european, am fost ales vicepreședintele Comisiei pentru bugete, membru supleant în Comisia pentru afaceri economice și monetare și membru în Delegația Comisiei parlamentare de cooperare UE – Republica Moldova. În ianuarie 2015 am fost desemnat purtătorul de cuvânt politic al PPE.
În 24 septembrie 2018, mi-am depus dosarul de candidatură pentru un nou mandat în Parlamentul European. În dosarul de candidatură, mi-am propus, printre obiectivele noului mandat, protejarea intereselor României în Comisia pentru bugete din Parlamentul European și obținerea de alocări financiare cât mai ridicate pentru România. Totodată, mi-am asumat obținerea de alocări suficiente pentru plățile către fermieri, către coeziune economică, către burse de studiu „Erasmus” și către cercetători. În urma votului din 26 mai 2019, Partidul Național Liberal a obținut cel mai bun scor dintre competitorii politici (27%), iar eu am fost ales pentru un nou mandat în Parlamentul European.
La scurt timp după alegeri, în data de 5 iunie 2019, am fost votat vicepreședinte al Grupului PPE din Parlamentul European. În calitate de vicepreședinte, voi coordona activitatea grupului în domeniile buget, dezvoltare regională, agricultură și control bugetar.
În data de 26 septembrie 2019, am fost ales președintele Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Moldova.
În data de 21 noiembrie 2019, am fost ales vicepreședinte al Partidului Popular European la Congresul Statutar al partidului care a avut loc la Zagreb, în Croația. Una dintre prioritățile mele va fi ca Partidul Popular European să contribuie decisiv la întărirea României în Uniunea Europeană.

Viață personală
În timpul liber, îmi place să joc tenis, dar și să urmăresc ori de câte ori am timp principalele turnee, și sunt fan al jucătorului spaniol Rafael Nadal.

Din septembrie 2016, sunt căsătorit cu Cătălina Manea. La fel ca mine, Cătălina lucrează într-o instituție europeană. Între decembrie 2009 – ianuarie 2019 a deținut funcția de responsabil relații internaționale în cadrul Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF). Începând cu 1 februarie 2019 deține poziția de expert în combaterea fraudei în cadrul Băncii Europene de Investiții la Luxembourg.