Grupul PPE în Parlamentul European

Grupul PPE este cel mai numeros grup politic din Parlamentul European având un total de 220 de europarlamentari. Grupul PPE reunește forțele politice de centru-dreapta din Uniunea Europeană și are ca principale obiective consolidarea construcției europene și avansarea integrării.
Prioritățile Grupului PPE pentru cea de-a 8-a legislatură a Parlamentului European sunt asigurarea unei creșteri economice durabile bazate pe încurajarea competitivității și stimularea mediului antreprenorial la nivel european. Crearea de locuri de muncă reprezintă singura soluție pentru depășirea efectelor crizei economice. De asemenea, Grupul PPE urmărește consolidarea spațiului de libertate, securitate și justiție prin reafirmarea valorilor democratice și ale statului de drept care stau la baza proiectului european.
Întărirea rolului Uniunii Europene pe plan global este un alt punct de referință pe agenda priorităților Grupului. Articularea priorităților externe într-o singură voce la nivel european este esențială pentru a da credibilitate Uniunii Europene și a consolida relațiile cu partenerii tradiționali precum Statele Unite.