Deputatul european Siegfried Mureșan:

„Doamnă comisar, stimați colegi, 600.000 de oameni în stradă împotriva Guvernului, credeți că Guvernul face lucruri bune sau lucruri rele pentru oameni?
Realitatea în România este următoarea: există o discrepanță majoră între ceea ce vor oamenii și ceea ce vrea coaliția de guvernare: oamenii vor dreptate, justiție, domnia legii, stat de drept, oamenii vor valori europene, iar politicienii aflați la guvernare vor slăbirea instituțiilor statului, vor o justiție sub propriul lor control. 

Cine sunt acești politicieni? În vârful lor, președintele Partidului Social Democrat care este și președintele Parlamentului, condamnat pentru fraudă electorală. Doamnă comisar, credeți că un infractor dovedit doctoricind legile justiției întărește justiția sau o slăbește? Eu cred că o slăbește, nu am încredere că o întărește. Și, de aceea, vreau să spun următorul lucru: în primul rând, românilor care protestează trebuie să le transmitem următorul mesaj: «ceea ce faceți se vede, contează, Europa distinge între oamenii cinstiți și politicienii corupți», iar dumneavoastră, doamnă comisar, vă cer să fiți alături de oamenii care vor dreptate. Vă mulțumesc!”.