Dragi prieteni, iata mai jos mesajul meu catre voi dupa prima sesiune plenara a Parlamentului European.
Cel mai important eveniment pentru mine saptamana aceasta a fost ca astazi plenul Parlamentului a votat componenta comisiilor parlamentare. Eu voi fi membru in Comisia pentru Buget a Parlamentului European si in Comisia pentru Afaceri Economice si Monetare a Parlamentului European.
Comisia pentru Buget a fost Comisia care s-a ocupat de bugetul UE pentru urmatorii 7 ani. De-a lungul mandatului meu vom face o reviziure a acestui buget, ne vom ocupa de bugetul anual al UE si vom incepe sa ne preocupam de bugetul UE dupa 2020. In toate aceste proiecte, prioritatea mea va fi sa cheltuim banii UE pentru cercetare, inovare, dezvoltare, infrastructura–acele domenii care fac Europa mai puternica pe termen lung si care ajuta sa cream locuri de munca.
Comisia pentru Afaceri Economice si Monetare se ocupa de intarirea guvernantei economice in Europa. Vreau ca niciodata in viitor o criza economica sa nu poata lovi oamenii din Europa asa cum i-a lovit in trecut. In aceasta comisie voi veghea ca interesele statelor din afara zonei Euro sa fie avute in vedere si voi pregati aderarea Romaniei la zona Euro.

De-a lungul saptamanii m-am bucurat sa vad foarte multi vizitatori la Parlament. Sper ca de-a lungul urmatorilor ani cat mai multi dintre dumneavoastra sa urmariti cu interes activitatea Parlamentului si sa ne spuneti ce putem face mai bine. Eu voi fi intotdeauna deschis pentru sugestii care sa ma faca un europarlamentar mai bun.