LIVE BLOG „Turul investitorilor din România” – Ediția a II-a

În perioada 1 – 3 noiembrie a.c., organizez cea de-a doua ediție a proiectului „Turul investitorilor din România”. Timp de trei zile, de miercuri până vineri, voi vizita trei mari companii din Craiova, Pitești și Brașov.
Trebuie să avem un dialog cât mai strâns cu mediul de afaceri pentru că este important să știm ce planuri de investiții au companiile pentru piața din România, cum evaluează situația economică și care sunt principalele probleme cu care se confruntă. Climatul de afaceri trebuie îmbunătățit în România pentru a încuraja mediul privat să crească investițiile în țara noastră și să creeze astfel noi locuri de muncă.
Pe parcursul celor trei zile, vă voi ține la curent cu activitățile din cadrul turului sub forma unui live blog aici, dar și cu postări pe pagina mea de Facebook


Joi, 2 noiembrie 2017, județul Argeș

9.00 – 11.00: Vizită la compania Dacia România


Compania de automobile Dacia are planuri de dezvoltare serioase și are nevoie, totodată, de forță de muncă bine calificată în regiune. Guvernul României trebuie să lanseze programe de spriin a învățământului profesional dual astfel încât investitorii să găsească tineri bine pregătiți în regiunea în care se dezvoltă. Totodată, Guvernul trebuie să asigure continuitatea Programului „Rabla”. Oamenii trebuie să știe că pot beneficia de acest program de la 1 ianuarie până la sfârșitul anului, nu doar din mai până în noiembrie, când se termină banii alocați. Pentru aceasta, Guvernul trebuie să construiască bugetul de stat din timp și să asigure predictibilitate. Așa ne asigurăm că sunt create mai multe locuri de muncă în România.

Miercuri, 1 noiembrie 2017, Craiova (județul Dolj)

Concluziile primei zile a „Turului investitorilor din României” – ediția a II-a13.00 – 13.00 Vizită la Centrul „Infrastructura de Cercetare în Știinţe Aplicate” (INCESA) 9.00 – 12.30 Vizită la compania Ford România; întâlnire cu președintele companiei, John Oldham


Am început a doua ediție a „Turului investitorilor din România” cu o vizită la compania Ford Romania unde m-am întâlnit și cu președintele companiei, John Oldham. Am aflat că, din cauza lipsei autostrăzilor, costul cu transportul mașinilor si motoarelor care pleacă de la fabrica Ford din Craiova sunt cu până la 30% mai mari față de cele din alte state. 
Investitorii au nevoie să vadă acțiuni concrete din partea Guvernului României privind proiectele de infrastructură, nu doar promisiuni.

By |2017-10-31T10:29:00+00:00octombrie 31st, 2017|Categories: cercetare, inovare, investiții, locuri de muncă, Siegfried Muresan, turul investitorilor|Comentariile sunt închise pentru LIVE BLOG „Turul investitorilor din România” – Ediția a II-a
În perioada 24 – 28 august, organizez prima ediție a proiectului „Turul investitorilor din România”.
Timp de 5 zile, de astăzi până vineri, voi vizita 9 investitori din 6 județe ale țării: Brașov, Mureș, Alba, Cluj, Hunedoara și Timiș.
Trebuie să avem un dialog cât mai strâns cu mediul privat pentru că este important să știm: 1. De ce au investit în România, 2. Ce planuri de investiții au pentru piața românescă și 3. Care sunt problemele cu care se confruntă și ce putem face noi, politicienii din România și de la Bruxelles, pentru a încuraja mediul privat să crească investițiile din România.   
Pe parcursul celor cinci zile, vă voi ține la curent cu impresiile din cadrul turului sub forma unui live blog aici, dar și cu postări pe pagina mea de Facebook. Nu vor lipsi fotografiile și clipurile video pentru că vreau să aveți o imagine cât mai clară despre cum văd investitorii țara noastră și cum arată economia României. 
Am pornit la drum. Urați-mi baftă! 
________________

Ziua a V-a: 

21.00: În emisiune, la Tele Europa Nova:

Tele Europa Nova

20.25: Mesajul meu video de la Timișoara, unde am încheiat astăzi prima ediție a „Turului investitorilor din România”

Mesajul meu video de la Timișoara, unde am încheiat astăzi prima ediție a „Turului investitorilor din România”

Posted by Siegfried Muresan on Friday, 28 August 2015


15.15:  În conferință de presă la Timișoara, alături de președinta PMP Timiș, Roxana Iliescu, și de secretarul general al orgnizației județene, Caița Panici:
12.00: Vizită la compania Dräxlmaier din Timișoara:Ziua a IV-a: 

20.00: Întâlnire cu organizația PMP Lugoj:19.00: Mesajului video la finalul întâlnirilor de la Hunedoara:


Vești bune după vizita mea la Combinatul din Hunedoara. ArcelorMittal va extinde producția, nu o va reduce, și angajează în continuare ingineri și muncitori calificați.
Posted by Siegfried Muresan on Thursday, 27 August 2015


17.30: În direct la InfoHD:16.00: În direct la Kapital TV:15.30: În conferință de presă la Deva, alături de președinta PMP Hunedoara, Mihaela Brate:9.30: În vizită la combinatul ArcelorMittal din Hunedoara:Ziua a III-a:


20.00: Mesajul meu video după vizitele de astăzi în județul Cluj:


Mesajului video la finalul vizitelor la Cluj
Posted by Siegfried Muresan on Wednesday, 26 August 2015


15.15: În direct, la Radio Transilvania din Cluj-Napoca:

12.30:  Am vizitat la Cluj o companie care oferă tipul de locuri de muncă pe care îl vreau pentru români: stabil, bine plătit, într-un mediu agreabil și cu perspectivă de dezvoltare în carieră.


9.00: În vizită la un investitor german din Cluj. Mă bucur să văd că firma își extinde capacitatea de producție prin construirea unei noi hale.8.00: În direct, la Realitatea FM Cluj:


Ziua a II-a: 

19.00: Mesajul meu video după vizitele de astăzi în județul Alba:

Mesajul meu video după vizitele de astăzi în județul Alba.
Posted by Siegfried Muresan on Tuesday, 25 August 201517.00: La conferința de presă de la sediul PMP Alba despre tur, alături de președintele organizației, Clement Negruț: 


13.30: La Radio Atlas FM din Alba:

Așa arată o cutie de viteze pentru Mercedes fabricată de Star Transmission la Sebeș:

12.30: În vizită la compania Star Transmission/Daimler din Sebeș și Cugir:

9.30: În vizită la compania Kronospan din Sebeș:

8.15: La Radio Star Sebeș:8.00: Astăzi sunt în județul Alba unde vizitez doi mari investitori din cadrul proiectului “Turul investitorilor din România”Ziua I:

18.17: Mesajul meu video după prima zi de vizite din cadrul proiectului „Turul investitorilor din România”


Mesajul meu video după prima zi de vizite din cadrul proiectului „Turul investitorilor din România”
Posted by Siegfried Muresan on Monday, 24 August 2015
12.30: La conferința de presă de lansare a proiectului „Turul investitorilor din România”, alături de colegul meu Costel Mihai, președintele organizației PMP Brașov:


12.00: În această dimineață am vizitat compania Ina Schaeffler din Brașov, companie care a creat aici circa 4.000 de locuri de muncă.

Companiile serioase care oferă locuri de muncă și ajută la dezvoltarea unor zone importante ale țării, precum județul Brașov, trebuie susținute. Un mare bine pe care îl putem face unei astfel de companii este să investim în educația tinerilor, astfel încât să învețe lucruri relevante și necesare pentru ca ulterior să se angajeze într-o companie care oferă locuri de muncă stabile.


8.30: Mă pregătesc de drum către prima detinație din tur: compania Schaeffler din Brașov. Astfel de întâlniri cu investitorii trebuie pregătite temeinic pentru a le înțelege câte mai bine profilul și problemele cu care se confruntă și pentru a le răspunde la întrebări. 


By |2015-08-24T08:05:00+00:00august 24th, 2015|Categories: Opinii|Comentariile sunt închise pentru LIVE BLOG „Turul investitorilor din România” – Ziua a V-a
Go to Top