Investitorii din județul Argeș au nevoie de lucrători calificați în regiune și de continuitate în privința programelor de susținere a producției autohtone, a declarat, astăzi, deputatul european Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Comisiei pentru bugete a Parlamentului European, după vizita la compania de automobile Dacia – Group Renault din Mioveni (județul Argeș).
„Compania de automobile Dacia are planuri de dezvoltare serioase și are nevoie, totodată, de forță de muncă bine calificată în regiune. Guvernul României trebuie să lanseze programe de spriin a învățământului profesional dual astfel încât investitorii să găsească tineri bine pregătiți în regiunea în care se dezvoltă. Totodată, Guvernul trebuie să asigure continuitatea Programului «Rabla». Oamenii trebuie să știe că pot beneficia de acest program de la 1 ianuarie până la sfârșitul anului, nu doar din mai până în noiembrie, când se termină banii alocați. Pentru aceasta, Guvernul trebuie să construiască bugetul de stat din timp și să asigure predictibilitate. Așa ne asigurăm că sunt create mai multe locuri de muncă în Romania”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan după vizita la compania Dacia – Group Renault din Mioveni.
Siegfried Mureșan s-a aflat astăzi, 2 noiembrie 2017, la Mioveni (județul Argeș), cu prilejul proiectului „Turul investitorilor din România”, care cuprinde vizite la mari companii cu scopul de a afla cu ce provocări se confruntă principalii actori din sectorul privat din România și ce condiții trebuie create pentru ca mediul privat să investească și să creeze tot mai multe locuri de muncă. 
Cea de-a doua ediție a proiectului „Turul investitorilor din România”, inițiat de eurodeputatul Siegfried Mureșan, se desfășoară în perioada 1 – 3 noiembrie 2017 și cuprinde vizite ale eurodeputatului român la sedii și fabrici ale trei mari companii din România, Ford România (Craiova, județul Dolj), Dacia – Groupe Renault (Mioveni, județul Argeș) și Airbus Helicopters România (Ghimbav, județul Brașov). Prima ediție s-a desfășurat în perioada 24 – 28 august 2015 și a cuprins vizite la companii din județele Brașov, Mureș, Alba, Cluj, Hunedoara și Timiș.
___________________________________
Pentru detalii:
Echipa de comunicare a deputatului european Siegfried Mureșan
Andrei Jujan: +40 766 369 485;                                     

Paul Stencoane: +40 769 611 020.