Comunicat de presă. BILANȚ 2015: Siegfried Mureșan, eurodeputatul român cu cele mai multe rapoarte în Parlamentul European

Siegfried Mureșan este eurodeputatul român cu cele mai multe rapoarte în Parlamentul European în anul 2015.

Bilanțul activității sale de anul acesta cuprinde 13 rapoarte – unul în calitate de raportor din partea Parlamentului European și alte 12 în calitate de raportor din partea Grupului PPE -, 9 întrebări parlamentare, 3 declarații scrise, 16 luări de cuvânt în plen, precum și o rată de prezență la ședințele plenare de 97,81% (aceasta din urmă fiind calculată de Parlamentul European pentru perioada septembrie 2014 – noiembrie 2015).

În calitate de raportor din partea Parlamentului European, Siegfried Mureșan a obținut pentru România 8,5 milioane de euro de la bugetul Uniunii Europene pentru acoperirea daunelor produse de inundațiile din 2014.

„Raportul principal coordonat de mine anul acesta în Parlamentul European a adus 8,5 milioane de euro în România pentru compensarea inundațiilor din 2014. Acești bani au acoperit o parte din costurile cu operațiunile de urgență și cu refacerea drumurilor în zonele afectate de viituri”, a declarat eurodeputatul Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Comisiei pentru bugete a Parlamentului European, la prezentarea bilanțului său de activitate pentru anul 2015.

Tot în acest an, deputatul european a fost numit raportor din partea Grupului PPE pe marginea tuturor rectificărilor bugetare pentru 2015.

„Anul acesta au existat 8 rectificări ale bugetului Uniunii Europene. Ca raportor din partea Grupului PPE, am încercat să mă asigur că Bugetul UE răspunde actualelor provocări cu care se confruntă Uniunea Europeană: şomajul, creşterea economică redusă, migraţia şi problemele din vecinătatea noastră.

În toate aceste etape m-am asigurat că nicio propunere de rectificare bugetară nu va afecta politicile fundamentale ale Uniunii Europene – politica de coeziune şi politica agricolă comună -care au o importanță majoră pentru toate statele ce au aderat recent la Uniunea Europeana, inclusiv România. Aștept ca autorităţile române să depună mai multe eforturi pentru ca banii care se cuvin ţării noastre să fie cheltuiţi cât mai eficient şi să creeze locuri de muncă şi prosperitate pentru români. Mă voi lupta și în anii următori ca bugetul să fie în linie cu interesele europene şi cele româneşti”, a mai spus eurodeputatul Siegfried Mureșan.

Tot în 2015, Siegfried Mureșan a fost raportorul Grupului PPE pe marginea raportului privind activitatea Băncii Europene de Investiții pentru anul 2013. Raportul final votat de Parlamentul European a cuprins 37 de amendamente ale eurodeputatului român.

„Un alt obiectiv al meu este ca România să beneficieze cât mai mult de toate sursele de finanțare disponibile la nivel european. Ca raportor al Grupului PPE pe raportul privind activitatea Băncii Europene de Investiții (BEI), am solicitat o distribuție echitabilă a finanțărilor BEI pentru ca țări precum România să aibă mai multe șanse de finanțare din partea instituției financiare”, a mai declarat eurodeputatul român.

Bilanțul activității parlamentare a lui Siegfried Mureșan poate fi citit integral pe site-ulwww.SiegfriedMuresan.eu.