Siegfried Mureșan (PPE / PNL), vicepreședintele Partidului Popular European:
„Vrem să ne asigurăm că infrastructura noastră strategică, din România și din toată Uniunea Europeană, să fie mai bine protejată de încercările de preluare din partea Chinei.

Tocmai de aceea, în manifestul electoral al Partidului Popular European care a fost votat aseară la Congresul PPE de la București și care va sta la baza programului nostru politic pentru următorii cinci ani, propunem să întărim regulile europene pentru a ne asigura că infrastructura strategică, cum ar fi porturile, telecomunicațiile și facilitățile energetice, precum și cele mai inovatoare companii ale noastre, sunt protejate de preluări de către țări terțe, în special China.

Uniunea Europeană este un model global în ceea ce privește respectarea statului de drept, a democrației, promovarea drepturilor omului, a egalității de șanse, inclusiv drepturile lucrărilor din industrii, și promovarea tranziției spre o economie verde. De aceea, trebuie să luăm toate măsurile pentru a ne asigura că nu permitem creșterea influenței unor regimuri nedemocratice, precum China, în domeniile noastre strategice.

La Congresul Partidului Popular European din 6 – 7 martie participă aproximativ 800 de delegați cu drept de vot din toate colțurile Uniunii Europene, inclusiv președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, și 10 șefi de state și de guverne:
– Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen
– Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola
– Președintele Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber
– președintele României, Klaus IOHANNIS
– prim-ministru Finlandei, Petteri ORPO
– prim-ministrul Luxemburgului, Luc FRIEDEN
– președintele Ciprului,  Nikos CHRISTODOULIDES
– cancelarul Austriei, Karl NEHAMMER
– prim-ministrul Irlandei, Leo VARADKAR
– prim-ministrul Croației, Andrej PLENKOVIĆ
– prim-ministrul Poloniei, Donald TUSK
– prim-ministrul Greciei, Kyriakos MITSOTAKIS
– prim-ministrul Lituaniei, Ingrida SIMONYTE”