Câteva atribute pe care ar trebui să le cuprindă profilul prim-ministrului ideal pentru România în următorul an: 1. integru, 2. cu expertiză de necontestat, 3. cu experiență în leadership și administrație, 4. receptiv la cerințele oamenilor, 5. credibil în Europa. 

Fiindcă proasta guvernare a atins un punct maxim în ultimii ani, România trebuie guvernată de o persoană cu o pregătire și experiență care să nu fie puse sub semnul întrebării și asupra căreia să nu planeze suspiciuni de corupție. 

România are nevoie de reformarea clasei politice în întregime, proces la care trebuie să contribuim cu toții în perioada ce urmează. 
În aceeași măsură este nevoie de o creștere a calității guvernării. Prim-ministrul poate face mult bine sau mult rău, după cum am văzut în ultimii ani. 

Modul în care evoluează economia țării noastre depinde de felul în care un prim-ministru implementează reforme și aplică politici economice responsabile. Pentru asta, este nevoie de o persoană cu experiență, capabilă să înțeleagă economia, să fie un bun administrator și să fie rezistent la solicitări de a adopta măsuri populiste. 

Vreau ca prim-ministrul tehnocrat să aibă experiență în managementul de top și să știe cum să facă economia stabilă, competitivă și atrăgătoare pentru investitori. În plus, după un prim-ministru care a devenit nefrecventabil, avem nevoie de un prim-ministru capabil să recâștige încrederea Europei în România. Merităm să fim luați în serios în Europa. Nu mai vorbesc de faptul că peste trei ani România deține președinția rotativă a Uniunii Europene, iar acum este timpul să începem pregătirile. 

Aștept și părerea voastră. Ce atribute credeți că trebuie să mai cuprindă profilul prim-ministrului ideal pentru România?