Acest raport va intra în perioada următoare pe agenda de lucru a Comisiei pentru Afaceri Economice și Monetare, în care Siegfried Mureșan este membru supleant, se arată într-un comunicat al PMP.
Banca Europeană de Investiții a căpătat un rol important în arhitectura instituțiilor bancare europene odată cu criza economică mondială. Doar în România, valoarea împrumuturilor BEI a însumat în perioada 2009-2013 aproximativ 3,6 miliarde de euro.
“Banca Europeană de Investiții a contribuit foarte mult la relansarea economică în Uniunea Europeană în ultimii ani, mai ales în perioade când statele membre se confruntau cu mari dificultăți în obținerea finanțării. Finanţările Băncii Europene au salvat de la faliment multe întreprinderi mici şi mijlocii din toată Europa, incusiv din România, şi au permis multor oameni să îţi păstreze slujbele”, a declarat europarlamentarul Siegfried Muresan.

Printre cele mai importante proiecte finanțate în România prin intermediul BEI se numără un parc eolian în județul Constanța, valoarea împrumutului ridicându-se la 200 de milioane de euro, dar și sprijinul în valoare de 195 de milioane de euro acordat pentru proiectele de reabilitare termică a blocurilor de locuințe din București.
“Este foarte important ca BEI să sprijine în continuare investițiile în statele membre, în special în infrastructură. Voi pune accentul în acest raport și pe finanțarea IMM-urilor, care reprezintă coloana vertebrală a economiei europene. Îmi asum să promovez în Parlamentul European încurajarea investițiilor și sprijinirea sectorului privat, care sunt condiții esențiale pentru a asigura locuri de muncă stabile și bine plătite. Aceste politici pot aduce bunăstare pentru români şi pentru toţi cetăţenii europeni”, a mai adăugat Siegfried Mureșan.