Declarația deputatului european Siegfried Mureșan (PPE / PNL), vicelider al Grupului PPE din Parlamentul European, înaintea ședinței comune a Grupului PPE și a Grupului PPE la Comitetul Regiunilor:

„Știm cu toții în România că orașele și județele gospodărite de primarii liberali sunt cele mai moderne, cele mai performante economic, atrag cei mai mulți investitori și oferă cel mai înalt standard de viață oamenilor.

De aceea, în contextul celor 4 rânduri de alegeri pe care le vom avea în acest an în România, credibilitatea primarilor noștri va juca un rol esențial în combaterea populismului antieuropean pe care îl propagă AUR. Munca lor în dezvoltarea comunităților pe care le conduc, cu ajutorul fondurilor europene, va fi una dintre principalele arme de combatere a populismului extremist la alegerile europarlamentare.

Noi, europarlamentarii și primarii Partidului Național Liberal, vom merge în următoarele luni din oraș în oraș și le vom arăta oamenilor fiecare drum, școală și grădiniță renovate de primarii noștri cu fonduri europene, fiecare autobuz electric cumpărat din fonduri europene și fiecare parc renovat cu fonduri europene. Le vom spune oamenilor și că politicienii populiști de la AUR nu vor putea niciodată să facă acest lucru fiindcă nici nu vor, nici nu știu cum să folosească în folosul oamenilor beneficiile pe care le oferă Uniunea Europeană.”