Deputatul european Siegfried Mureșan (PPE / PNL):

„Am adoptat în plenul Parlamentului European regulamentul privind înființarea Centrului European pentru Securitate Cibernetică, cu sediul la București.

Crearea acestui centru este o veste foarte bună fiindcă vom întări capacitatea Uniunii Europene de a se proteja împotriva atacurilor cibernetice. Vom sprijini de asemenea industria, toți actorii din sectorul privat care contribuie la securitatea cibernetică a Uniunii Europene. Acest centru va fi un mare sprijin pentru ei.

Prin procesul de digitalizare din ultimii ani, am trăit cu toții noi provocări. Acum este momentul să trecem la nivelul următor.

Avem în Uniunea Europeană peste 600 de centre care se ocupă de securitate cibernetică. Acum este momentul să aducem toate aceste resurse la un loc – contribuția sectorului privat, cercetarea, expertiza de la nivelul autorităților publice – și să facem din Uniunea Europeană un lider în materie de securitate cibernetică.

Sunt încântat că Bucureștiul a fost ales drept gazdă a acestui nou centru pentru securitate cibernetică. Este un câștig pentru România și este un câștig pentru Uniunea Europeană.

Candidatura depusă de România a fost considerată de statele membre cea mai bună, cea mai potrivită candidatură.

Aș dori să mulțumesc tuturor autorităților din România, noua țară gazdă a acestui centru, pentru întreaga lor contribuție, precum și Guvernului României din anul 2020 condus de prim-ministrul Ludovic Orban.

România este o alegere foarte bună pentru a găzdui Centrul European pentru Securitate Cibernetică. Există foarte mulți lucrători talentați în acest domeniu și România a fost un lider în a genera start-up-uri, noi companii de succes în acest domeniu.

Aș dori să mulțumesc tuturor statelor membre pentru faptul că au dat României această șansă. Sunt sigur că decizia de a aloca acest sediu țării noastre se va dovedi a fi un succes.”