Deputatul european Siegfried Mureșan (PPE / PNL), vicepreședintele Partidului Popular European:
„Noi, Partidul Popular European și Partidul Național Liberal, suntem principalii susținători ai fermierilor la nivel european. Suntem singura familie politică ce apără cu adevărat interesele agricultorilor în Europa și vom continua să facem acest lucru și în următorii 5 ani.

În manifestul electoral al Partidului Popular European, votat aseară în unanimitate la Congresul PPE de la București și care va sta la baza programului nostru politic pentru următorii 5 ani, cerem o finanțare adecvată a agriculturii europene, dar și o distribuire echitabilă a fondurilor europene din Politica Agricolă Comună, atât între statele membre, cât și în interiorul lor.
Vrem să creștem investițiile în mediul rural astfel încât nivelul de trai de la sate să fie la fel ca la orașe, iar tinerii fermieri să nu mai dorească să migreze spre mediul urban. Nu în ultimul rând, vrem să ne asigurăm că alocăm suficiente pentru a sprijini fermierii în tranziția spre o economie cu emisii reduse de carbon.

La Congresul Partidului Popular European din 6 – 7 martie participă aproximativ 800 de delegați cu drept de vot din toate colțurile Uniunii Europene, inclusiv președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, și 10 șefi de state și de guverne:
– Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen
– Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola
– Președintele Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber
– președintele României, Klaus IOHANNIS
– prim-ministru Finlandei, Petteri ORPO
– prim-ministrul Luxemburgului, Luc FRIEDEN
– președintele Ciprului,  Nikos CHRISTODOULIDES
– cancelarul Austriei, Karl NEHAMMER
– prim-ministrul Irlandei, Leo VARADKAR
– prim-ministrul Croației, Andrej PLENKOVIĆ
– prim-ministrul Poloniei, Donald TUSK
– prim-ministrul Greciei, Kyriakos MITSOTAKIS
– prim-ministrul Lituaniei, Ingrida SIMONYTE”