Deputatul european Siegfried Mureșan (PPE / PNL), președintele Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova și membru al Misiunii Parlamentului European de observare a alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 din Republica Moldova, a declarat următoarele:

 

„În ziua alegerilor, am monitorizat desfășurarea procesului electoral în secții de votare din toate colțurile Republicii Moldova, inclusiv în secții de votare de pe ambele maluri ale Nistrului.

Procesul electoral s-a desfășurat bine, fără incidente semnificative. Alegerile au fost libere și democratice. Autoritățile au organizat alegerile în mod corect, cu respectarea măsurilor anti-COVID-19.

Vreau să felicit cetățenii Republicii Moldova, atât cetățenii din interiorul granițelor, cât și pe cei din Diaspora, care au mers duminică la urne și și-au exercitat dreptul la vot în aceste alegeri foarte importante pentru viitorul țării lor.

Ca președinte al Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Moldova, mă bucur că avem acum un nou Parlament legitim, care respectă voința oamenilor și în care se regăsește o majoritate transparentă. Mă bucur cu atât mai mult cu cât această majoritate este una proeuropeană, care își dorește întărirea și reformarea Republicii Moldova și își dorește legături strânse cu Uniunea Europeană.

Avem acum oportunitatea de a ajuta și mai mult cetățenii Republicii Moldova în perioada următoare. Vom fi alături de noul Guvern pentru implementarea reformelor pe care oamenii le așteaptă: reformarea administrației publice, lupta împotriva corupției și spălării banilor, reformarea justiției și întărirea statului de drept.”