Deputatul european Siegfried Mureșan (PNL / PPE):

„Republica Moldova are astăzi cel mai reformist și cel mai pro european guvern din ultimii 30 de ani. În urmă cu 3 săptămâni m-am aflat într-o misiune oficială a Parlamentului European în Republica Moldova, am avut întâlniri cu prim-ministrul Republicii Moldova și cu alți oameni politici. Am plecat încurajat și optimist de acolo.

Actualul Guvern al Republicii Moldova dorește apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană, dorește restabilirea încrederii în instituțiile statului, inclusiv în justiție, dorește justiție, dorește dreptate, dorește stat de drept, dorește combaterea fraudei și investigarea fraudei de un miliard de euro din sistemul bancar, dorește mass-media independentă și puternică. Este un Guvern care merită ajutorul nostru.

Cum putem ajuta acest Guvern? În primul rând, deblocând cât de curând asistența macrofinanciară de 100 milioane de euro. Guvernul Republicii Moldova este dispus să îndeplinească toate condițiile. Iar, în al doilea rând, prin cât mai multe vizite în Republica Moldova. Doamnă Înalt Reprezentant, vă solicit să mergeți cât de curând în Republica Moldova să spuneți cetățenilor Republicii Moldova că suntem alături de ei și să le vorbiți despre beneficiile concrete ale apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană. Vă mulțumesc!”