Deputatul european Siegfried Mureșan, după vizita în județul Suceava:

„În timpul vizitei de lucru în județul Suceava, am observat progrese în  domeniile care țin de administrația locală și stagnare a proiectelor care depind de Guvern.
M-am bucurat să văd că autoritățile locale au atras fonduri europene pentru a restaura obiectivele turistice din județ. Sunt investiții care permit păstrarea și punerea în valoare a tradițiilor și obiceiurilor locale. Totodată, ele au un impact pozitiv asupra economiei pentru că atrag foarte mai mult turiști. Cetatea de Scaun a Sucevei a fost vizitată anul trecut de peste 200.000 de turiști. Oamenii vin în Suceava și rămân mai multe zile deoarece au ce vizita, iar infrastructura turistică este modernizată. Prima ediție a Festivalului Oktoberfest și Târgul de produse tradiționale din Gura Humorului, evenimente la care am participat ieri și astăzi, contribuie la dezvoltarea turismului și a economiei locale.
De asemenea, Caravana Meseriilor organizată săptămâna aceasta în Suceava este o foarte bună inițiativă a autorităților locale deoarece este promovat învățământul profesional dual. În toate statele membre ale Uniuni Europene în care funcționează acest tip de învățământ tinerii își găsesc ușor un loc de muncă, iar șomajul este redus. Suceava este unul dintre județele din care românii au plecat cel mai mult în străinătate după 1990, iar acum întreaga regiune suferă de lipsă de forță de muncă calificată. De aceea, este foarte important ca tinerii suceveni să fie sprijiniți să învețe o meserie pe care să o profeseze în țară.
Nu în ultimul rând, Spitalul Județean din Suceava, modernizat de Consiliul Județean, este unul dintre puținele spitale județene din România care se apropie de standardele europene.
Din păcate, județul Suceava are de suferit din cauza incapacității Guvernului României de a dezvolta proiecte de infrastructură de transport, chiar dacă există fonduri europene alocate țării noastre special pentru acest domeniu. Interconectarea regiunilor istorice și deschiderea Moldovei către Europa prin Autostrada Iași – Târgu Neamț – Târgu Mureș ar trebui să fie priorități pentru orice Guvern. O autostradă în Moldova ar duce la o creșterea a investițiilor în regiune și, totodată, la crearea de locuri de muncă mai bine plătite pentru suceveni. Guvernul Dăncilă nu a făcut, însă, nimic. Autostrada Moldovei efectiv nu există ca proiect pentru acest guvern.
De asemenea, același Guvern nu a mai alocat bani pentru centura Sucevei din 2012. Finalizarea centurii  ar fluidiza transportul și ar reduce traficul din oraș. Guvernul Dăncilă este, însă, mai preocupat să investească în stadioane de fotbal de pentru echipe de ligi inferioare din Teleorman.
Sucevenii merită un Guvern care să sprijine inițiativele locale și care să-și facă o prioritate din construcția Autostrăzii Moldovei.”