Investitorii din județul Brașov au nevoie de forță de muncă înalt calificată și, pentru că școlile profesionale au fost distruse de deciziile anterioare ale guvernelor PSD, tot mai multe companii de aici private și de stat și-au luat soarta în propriile mâini și au ajuns să facă treaba Guvernului, înființând secții de învățământ profesional pe lângă diverse licee în care își pregătesc viitori angajați, a declarat, astăzi, deputatul european Siegfried Mureșan, după vizita la compania Airbus Helicopters din Ghimbav (județul Brașov). În cadrul vizitei, eurodeputatul român Siegfried Mureșan a avut discuții cu vicepreședintele pentru Afaceri cu Uniunea Europeană și NATO al Airbus Helicopters, Eric Michel.
„Investitorii din Brașov au nevoie de forță de muncă înalt calificată și, din cauza lipsei de implicare a Guvernului, se văd nevoite să investească în proiecte de formare a tinerilor. Deși persoanele care sunt educate în clasele pe care aceste companii le susțin sunt foarte bine pregătite, este necesară și implicarea Guvernului României, și este necesară o implicare la nivel național. Companiile din Brașov și încă alte câteva din țară s-au dovedit a fi buni gospodari și au putut să direcționeze o parte din resursele financiare necesare susținerii unor astfel de clase în cadrul liceelor, dar sunt multe alte companii în țară care nu au această posibilitate. De aceea, Guvernul României trebuie să deruleze campanii de informare, mai ales în școlile gimnaziale și în rândul părinților, în care să prezinte nevoile reale ale pieței muncii și perspectivele de evoluție ale acesteia pentru ca tinerii să-și poată orienta cariera spre domeniile care se vor dezvolta în viitor și care vor avea nevoie de forță de muncă. Este necesară, totodată, o revizuire a  curriculei educaționale și adaptarea acesteia la cerințele pieței și ale noilor tehnologii utilizate. Investițiile în educație, alături de cele în inovare și infrastructură, sunt vitale pentru ca mediul privat să se poată dezvolta și să poată crea locuri de muncă în regiune și în întreaga țară, de aceea, Guvernul trebuie să-și schimbe actuala politică, prin care, practic, ignoră aceste domenii, și să direcționeze cât mai multe investiții în această zonă. Guvernul României trebuie să sprijine prin toate mijloacele pe care le are la îndemână dezvoltarea sistemul educațional profesional din România, altfel investitorii străini și autohtoni nu vor mai găsi forță de muncă bine calificată în țara noastră și, treptat, treptat, vor alege să-și mute afacerile în alte țări”, a declarat eurodeputatul român Siegfried Mureșan după vizita la Ghimbav.
Deputatul european Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Comisiei pentru bugete a Parlamentului European, s-a aflat astăzi, 3 noiembrie 2017, la Ghimbav (Brașov), cu prilejul proiectului „Turul investitorilor din România”, care cuprinde vizite la mai multe mari companii din România cu scopul de a afla cu ce provocări se confruntă principalii actori din sectorul privat și ce condiții trebuie create pentru ca mediul privat să investească și să creeze tot mai multe locuri de muncă în România.
  

Cea de-a doua ediție a proiectului „Turul investitorilor din România”, inițiat de eurodeputatul Siegfried Mureșan, s-a desfășurat în perioada 1 – 3 noiembrie 2017 și a cuprins vizite ale eurodeputatului român la sedii și fabrici ale trei mari companii din România, Ford România (Craiova, județul Dolj), Dacia – Groupe Renault (Mioveni, județul Argeș) și Airbus Helicopters România (Ghimbav, județul Brașov). Prima ediție a proiectului „Turul investitorilor din România” s-a desfășurat în perioada 24 – 28 august 2015 și a cuprins vizite la mai multe companii din județele Brașov, Mureș, Alba, Cluj, Hunedoara și Timiș.