Intervenția deputatului european Siegfried Mureșan (PNL PPE) la dezbaterea de astăzi a plenului Parlamentului European privind noul Cadru financiar Multianual al Uniunii Europene, resursele proprii și Planul de redresare de după pandemia de COVID-19:

„De la începutul acestei crize, Uniunea Europeană a venit cu ajutor acolo unde a fost nevoie. Am permis ca personalul medical, ca medicii să intervină acolo unde era cea mai mare nevoie. S-au trimis echipamente medicale, tratamente în acele țări și regiuni unde era cea mare nevoie, iar fondurile europene pot fi alocate cât mai flexibil pentru a face față acestei crize oriunde este nevoie.

Comisia Europeană a propus măsuri bune, iar Parlamentul le-a aprobat. Acum trebuie să ne pregătim pentru viitor. Și, pentru a lua cele mai bune decizii, toate instituțiile Uniunii Europene trebuie implicate.

Membrii Parlamentului European provin din toate regiunile europene, sunt aproape de cetățeni și știu cel mai bine care este situația în teritoriu. De aceea astăzi spunem că vrem ca Parlamentul European să fie implicat în elaborarea acestui Fond de redresare. Vrem ca Parlamentul European să fie implicat în planificarea, adoptarea și implementarea acestui fond pentru că noi credem că acest lucru va face ca fondul de redresare să fie un fond mai bun.

Peste tot în lume, guvernul propune bugetele și parlamentul adoptă acele bugete.

Prezentăm astăzi o rezoluție în numele a cinci grupuri politice, care reprezintă o largă majoritate în Parlament, în care spunem că cerem un Fond de redresare ambițios care este compus din împrumuturi și granturi care să ajute pe teren, care să facă o diferență reală pe teren.

Și vrem ca acesta să nu crească povara asupra statelor membre, asupra țărilor. Vrem un plan de rambursare serios și pentru ca acesta să nu crească povara, ar trebui să se bazeze pe resurse proprii.

Suntem gata să lucrăm la acest lucru și suntem gata să lucrăm, de asemenea, la un Cadru Financiar Multianual orientat către viitor care nu uită de prioritățile pe care le-am avut înainte de criză.”