Parlamentul European a aprobat astăzi Raportul referitor la orientările generale privind Bugetul Uniunii Europene pentru anul 2017, care include și 23 de amendamente ale deputatului european Siegfried Mureșan (PPE / MP) care vizează creșterea alocărilor financiare pentru proiectele de investiții, îmbunătățirea gestionării fondurilor menite să stopeze fluxul de refugiați către Europa, precum și alocări suplimentare pentru statele din Vecinătatea estică.
Raportul a fost aprobat de Parlamentul European cu 425 de voturi „pentru”, 200 „împotrivă” și 78 de abțineri. Cele 23 de amendamente ale deputatului european Siegfried Mureșan la Raportul referitor la orientările generale privind Bugetul Uniunii Europene pentru anul 2017 au fost depuse în cadrul Comisiei pentru bugete a Parlamentului European, în calitate de raportor al Grupului Partidului Popular European (PPE), și au fost aprobate în ședința comisiei din data de 18 februarie a.c.
„Propunerile mele de creștere a alocărilor financiare pentru proiectele de investiții și pentru stoparea fluxului de refugiați se regăsesc printre prioritățile bugetare de anul viitor fiindcă este esențial să avem soluții la cele două mari provocări cu care ne confruntăm acum în Europa: nevoia de creștere economică și oprirea fluxului de refugiați. Aceste priorități sunt la fel de importante pentru Grupul PPE și ne vom lupta, inclusiv în negocierile privind revizuirea Bugetului multianual al UE 2014 – 2020, pentru a ne asigura că Uniunea alocă suficiente resurse pentru coeziune, infrastructură, cercetare, inovare, pe de o parte, dar și pentru criza refugiaților pe de alta”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Comisiei pentru bugete a Parlamentului European.
„Am solicitat în amendamentele pe care le-am depus la raportul votat astăzi în plenul Parlamentului European creșterea finanțării pentru IMM-uri, pentru cercetare, pentru inovare pentru că aceasta este soluția de a ajunge la o creștere economică sănătoasă şi durabilă. În ceea ce privește stoparea fluxului de refugiați, am solicitat să se găsească resursele necesare în Bugetul UE pentru 2017 astfel încât să putem combate cauzele migrației în țările de origine ale refugiaților. Chiar dacă în prezent se vorbește doar despre criza refugiaților, noi, cei de la granița Uniunii Europene, nu trebuie să uităm despre tensiunile din această regiune şi trebuie să acordăm un mai mare sprijin financiar statelor din Vecinătatea estică, mai ales Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei, care implementează acorduri de asociere cu Uniunea Europeană. Aceste state au nevoie de un sprijin mai puternic din partea noastră pentru a putea duce la bun sfârșit angajamentele pe care și le-au luat și pentru a implementa reformele atât de necesare”, a adăugat Siegfried Mureșan.
____________________________
Pentru detalii
Echipa de comunicare a deputatului european Siegfried Mureșan
Paul STENCOANE: +40 769 611 020
Andrei JUJAN: +40 766 369 485