Comunitatea Căilor Ferate Europene şi a Administratorilor de Infrastructură (Community of European Railway and Infrastructure Companies – CER) apreciază, într-un comunicat publicat miercuri, că inițiativa de a acorda un abonament gratuit de tren de o lună pentru fiecare tânăr din Uniunea Europeană care împlinește 18 ani pentru a vizita Europa (valabil pe liniile feroviare din 30 de țări europene) a fost adoptată în 15 martie a.c. de plenul Parlamentului European și că a devenit, astfel, una dintre prioritățile bugetului european de anul viitor, elaborate de deputatul european Siegfried Mureșan, negociator-șef al Parlamentului pentru Bugetul Uniunii Europene din 2018.  
„Mulțumesc Comunității Căilor Ferate Europene și, în special, directorului executiv Libor Lochman, pentru suportul oferit în sprijinirea propunerii mele. CER a înțeles importanța acestui program și va fi partenerul nostru în implementarea lui pentru ca tinerii europeni să aibă posibilitatea de a cunoaște noi țări, de a exersa limbile străine pe care le învață la școală, de a înțelege mai bine valorile pe care se bazează Uniunea Europeană și de a acumula experiență internațională care le va fi folositoare la angajare”, a declarat eurodeputatul Siegfried Mureșan.
 „Într-adevăr, căile ferate au jucat și joacă un rol deosebit în promovarea valorilor europene prin rețeaua vastă care realizează conexiuni între statele membre de aproape două secole. Mă angajez ca, de îndată ce această inițiativă va fi aprobată în Bugetul UE, să discut, alături de colegul meu, inițiatorul programului, eurodeputatul german Manfred Weber, cu reprezentanții CER pentru găsirea celei mai bune formule de implementare astfel încât tinerii să poată beneficia cât mai ușor de avantajele pe care acest program le aduce pentru dezvoltarea lor personală și profesională. Sper, totodată, ca programul nostru să sporească apetitul tinerilor pentru călătoriile cu trenul și că astfel vom susține această modalitate de transport”, a mai declarat eurodeputatul român Siegfried Mureșan.
Comunicatul CER privind această inițiativă poate fi accesat aici.
_________________
Pentru detalii:
Echipa de comunicare a deputatului european Siegfried Mureșan
Andrei Jujan: +40 766 369 485;                                      
Paul Stencoane: +40 769 611 020.
 Sursă foto: CER.be