Deputatul european Siegfried Mureșan a încheiat astăzi, 1 iulie 2015, primul său an de mandat în Parlamentul European. 
În primele 12 luni de activitate, eurodeputatul român a primit votul Parlamentului European pentru trei rapoarte coordonate în calitate de raportor principal.
Primul raport al lui Siegfried Mureșan, votat în septembrie 2014, a prevăzut alocarea a 3,5 milioane de euro pentru muncitorii disponibilizați de la Combinatul Mechel din Câmpia Turzii.
Prin al doilea raport al său, aprobat în decembrie, s-a decis mobilizarea anuală a 50 de milioane de euro din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene pentru plata unui avans către statele europene lovite de catastrofe naturale.
În fine, cel de-al treilea raport al eurodeputatului Siegfried Mureșan, aprobat de Comisia pentru bugete în 23 iunie și care urmează a fi votat luna aceasta și de plenul PE, prevede alocarea unui ajutor de 8,5 milioane de euro României pentru a compensa pagubele provocate de inundațiile din 2014. 
Pe lângă cele trei rapoarte coordonate în calitate de raportor principal, deputatul european Siegfried Mureșan și-a adus contribuția la alte 8 rapoarte ca raportor alternativ din partea PPE, a avut 6 propuneri de rezoluție, 9 întrebări parlamentare și 16 luări de cuvânt în plen.
„Sunt mulțumit de primul an în Parlamentul European. Mă bucur că am ajuns deja la trei rapoarte legislative. Am avut toate aceste rezultate și pentru că am făcut ce am promis în campania electorală: m-am apucat de lucru din prima zi de mandat”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan.