În perioada 1 – 3 noiembrie a.c., organizez cea de-a doua ediție a proiectului „Turul investitorilor din România”. Timp de trei zile, de miercuri până vineri, voi vizita trei mari companii din Craiova, Pitești și Brașov.
Trebuie să avem un dialog cât mai strâns cu mediul de afaceri pentru că este important să știm ce planuri de investiții au companiile pentru piața din România, cum evaluează situația economică și care sunt principalele probleme cu care se confruntă. Climatul de afaceri trebuie îmbunătățit în România pentru a încuraja mediul privat să crească investițiile în țara noastră și să creeze astfel noi locuri de muncă.
Pe parcursul celor trei zile, vă voi ține la curent cu activitățile din cadrul turului sub forma unui live blog aici, dar și cu postări pe pagina mea de Facebook


Joi, 2 noiembrie 2017, județul Argeș

9.00 – 11.00: Vizită la compania Dacia România


Compania de automobile Dacia are planuri de dezvoltare serioase și are nevoie, totodată, de forță de muncă bine calificată în regiune. Guvernul României trebuie să lanseze programe de spriin a învățământului profesional dual astfel încât investitorii să găsească tineri bine pregătiți în regiunea în care se dezvoltă. Totodată, Guvernul trebuie să asigure continuitatea Programului „Rabla”. Oamenii trebuie să știe că pot beneficia de acest program de la 1 ianuarie până la sfârșitul anului, nu doar din mai până în noiembrie, când se termină banii alocați. Pentru aceasta, Guvernul trebuie să construiască bugetul de stat din timp și să asigure predictibilitate. Așa ne asigurăm că sunt create mai multe locuri de muncă în România.

Miercuri, 1 noiembrie 2017, Craiova (județul Dolj)

Concluziile primei zile a „Turului investitorilor din României” – ediția a II-a13.00 – 13.00 Vizită la Centrul „Infrastructura de Cercetare în Știinţe Aplicate” (INCESA) 9.00 – 12.30 Vizită la compania Ford România; întâlnire cu președintele companiei, John Oldham


Am început a doua ediție a „Turului investitorilor din România” cu o vizită la compania Ford Romania unde m-am întâlnit și cu președintele companiei, John Oldham. Am aflat că, din cauza lipsei autostrăzilor, costul cu transportul mașinilor si motoarelor care pleacă de la fabrica Ford din Craiova sunt cu până la 30% mai mari față de cele din alte state. 
Investitorii au nevoie să vadă acțiuni concrete din partea Guvernului României privind proiectele de infrastructură, nu doar promisiuni.