„Am citit raportul publicat luni de Comisia Europeană despre implementarea Acordului de Asociere UE – Republica Moldova care spune că este necesar ca autoritățile de la Chișinău să facă mai mult pentru a consolida democrația, pentru a îmbunătăți situația statului de drept, a mediului de afaceri și pentru a trage la răspundere vinovații de frauda din sectorul bancar. De când a venit la putere, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, nu a făcut nimic pentru a sprijini implementarea acestui Acord de asociere, din contră a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a boicota toate progresele înregistrate. Cetățenii Republicii Moldova trebuie să știe că, prin faptele sale, președintele Igor Dodon dă cu piciorul la 746 de milioane de euro, bani gratuiți pe care Uniunea Europeană i-a alocat Republicii Moldova de la semnarea Acordului de aso

ciere, din 2014, până în anul 2020. Acești bani gratuiți oferiți de Uniunea Europeană, alături de toată asistența necesară cheltuirii lor în folosul cetățenilor, vizează combaterea corupției, dezvoltarea infrastructurii, a școlilor, a grădinițelor, a spitalelor, a drumurilor, a rețelelor de aprovizionare cu apă potabilă și multe altele facilități de care cetățenii moldoveni au atât de mare nevoie. Președintele Igor Dodon ne transmite, prin toate gesturile și declarațiile pe care le face, că nu vrea combaterea corupției, că este prietenul oligarhilor, că nu vrea o justiție corectă și egală pentru toți și că Republica Moldova nu are nevoie de bani pentru dezvoltarea infrastructurii, nici a şcolilor și nici a spitalelor.

Uniunea Europeană nu renunță să ajute Republica Moldova, așa cum s-a angajat să o facă, dar rezultatele nu vor fi pe măsură atâta timp cât eforturile sunt boicotate din interiorul țării și atâta timp cât toate autoritățile de la Chișinău, inclusiv președintele în funcție, nu vor face tot ce le stă în putere pentru a realiza acele reforme de care Moldova are nevoie ca să devină o economie atractivă pentru investitori. Numai în acest fel investitorii vor deschide afaceri aici și vor crea locuri de muncă mai bine plătite, vor plăti taxe la buget, iar Republica Moldova va putea să prospere așa cum o fac toate țările democratice și așa cum a prosperat, în ultimii 15 ani, și România.”.