Deputatul european Siegfried Mureșan cere demisia ministrului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, și a președintei Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), Cristiana Barbu, pentru eșecul în utilizarea finanțării din Fondul European de Ajustare la Globalizare destinată înființării unui combinat social pentru persoanele disponibilizate de la producătorul de oțel Mechel din Câmpia Turzii.
În luna septembrie 2014, Parlamentul European aproba raportul deputatului european Siegfried Mureșan prin care se aloca o finanțare de 3,57 de milioane de euro din Fondul European de Ajustare la Globalizare pentru măsuri de ocupare a 1.000 de lucrători disponibilizați de combinatul Mechel Câmpia Turzii.
Proiectul cuprindea organizarea de cursuri de reconversie și formare profesională precum și înființarea unui combinat social în zonă, termenul limită al proiectului fiind data de 1 martie 2015.
Cum combinatul social nu a fost implementat la timp de autoritățile române, Guvernul României trebuie să returneze Comisiei Europene o parte din cele 3,57 de milioane de euro, cel mai probabil, jumătate din sumă. Restul banilor au fost folosiți cu succes pentru finanțarea cursurilor de reconversie și orientare profesională în urma cărora 450 de persoane disponibilizate de la combinatul Mechel Câmpia Turzii și-au obținut un loc de muncă.
Responsabile de pierderea acestor bani sunt autoritățile române care, deși se apără spunând că raportul a fost aprobat prea târziu, ar fi avut suficient timp să implementeze proiectul, este de părere deputatul european Siegfried Mureșan. 
„Finanțarea era sigură din mai 2014, de când proiectul a fost aprobat de Comisia Europeană, și nu din noiembrie, când se încheiase tot procesul legislativ în mod formal. Autoritățile puteau, așadar, demara procedurile de implementare a combinatului social cel târziu în mai 2014. Nu este vorba de timpul prea scurt, ci de lipsa de voință a autorităților centrale”, a explicat eurodeputatul român.
„De-ndată ce am devenit membru al Parlamentului European, la 1 iulie 2014, am redactat de urgență raportul care a fost aprobat în 23 iulie în Comisia pentru bugete și pe 17 septembrie în plenul Parlamentului European. M-am întâlnit cu oamenii din Câmpia Turzii, am văzut ce probleme sunt în implementarea proiectului, am încercat să văd dacă pot fi identificați alți parteneri economici care să sprijine proiectul.
Totodată, am făcut demersuri pe lângă Comisia Europeană pentru a vedea în ce măsură pot fi obținute derogări de la reglementările existente. Însă nu există derogari pentru guverne incompetente, lipsite de voință. Nu s-a dorit îndeajuns de mult realizarea combinatului și nu a existat sprijin politic pentru ca lucrurile să meargă înainte și fără banii de la Comisia Europeană.
Cred că se impune imediat demisia ministrului Muncii și a președintelui ANOFM. Acești oameni trebuie să își asume eșecul proiectului și să înțeleagă faptul că cel puțin 250 de oameni au rămas fără loc de muncă din cauza incompetenței lor”, a mai explicat eurodeputatul Siegfried Mureșan.