Deputatul european Siegfried Mureșan organizează în perioada 4 mai – 31 decembrie 2015 programul de stagii de practică „Primul pas în cariera europeană” în cadrul biroului parlamentar din București. Programul se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani care doresc să se familiarizeze cu activitățile Parlamentului European și, totodată, să acumuleze cunoștințe și experiență profesională în domeniul politicilor europene.
„Prin acest program, doresc să ofer tinerilor bine pregătiți şansa de a se familiariza cu activităţile din Parlamentul European, și, în special, cu cele din cadrul biroului de eurodeputat. Ofer acestor tineri oportunitatea să mă însoţească la întâlniri în ţară, să interacţioneze cu cetăţenii, să pregătească materiale informative pentru mass-media, dar şi să efectueze o vizită de lucru la Parlamentul European pentru a vedea îndeaproape ce înseamnă munca într-o instituție europeană”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan.
„Consider că România are nevoie de o generație de tineri bine pregătiți și, de aceea, ori de câte ori am ocazia, vin în sprijinul lor cu astfel de inițiative”, a adugat eurodeputatul român.
Programul de stagii de practică se va desfășura în trei etape: 4 mai – 30 iunie 2015, 1 septembrie – 31 octombrie 2015 și 1 noiembrie – 31 decembrie 2015, urmând a fi selectat un singur stagiar pentru fiecare dintre perioadele menționate.
Tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 28 de ani sunt invitați să trimită dosarul de candidat până în data de 5 aprilie 2015 la adresa de e-mail internship@siegfriedmuresan.eu.
Candidații trebuie să fie studenți sau absolvenți de studii superioare în domenii ce vizează activitatea Parlamentului European (științe politice, relații internaționale și integrare europeană, științe juridice, studii economice, științe ale comunicării). Dosarul de participare trebuie să conțină CV (format european), foaia matricolă a studiilor universitare și o scrisoare de intenție. Participanții mai trebuie să specifice în ce perioadă preferă să efectueze stagiul de practică: 4 mai – 30 iunie 2015, 1 septembrie – 31 octombrie 2015, respectiv 1 noiembrie – 31 decembrie 2015. Dosarele incomplete nu vor fi luate în considerare.
Anunțarea candidaților selectați se va face în 27 aprilie 2015, urmând ca persoanele selectate să confirme până în data de 30 aprilie 2015. Stagiatura nu este remunerată, dar la sfârșitul perioadei de practică, fiecare stagiar va primi o adeverință care atestă efectuarea stagiului.
______________________
Programul „Primul pas în cariera europeană”   – stagii de practică în cadrul biroului din București al deputatului european Siegfried Mureșan
Deputatul european Siegfried Mureșan organizează în perioada 4 mai – 31 decembrie 2015 programul de stagii de practică „Primul pas în cariera europeană” la biroul parlamentar din București. Programul se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani care doresc să se familiarizeze cu activitățile Parlamentului European și, totodată, să acumuleze cunoștințe și experiență profesională în domeniul politicilor europene.
Calendarul programului de stagii de practică:
27 martie 2015 – lansarea programului;
5 aprilie 2015 – termenul limită pentru înscrieri;
6 – 19 aprilie 2015 – evaluarea dosarelor și preselecția candidaților;
20 – 24 aprilie 2015 – intervievarea candidaților care au trecut de preselecție;
27 aprilie 2015 – notificarea candidaților acceptați;
27 – 30 aprilie 2015 – perioada de confirmare din partea candidaților acceptați;
4 mai – 30 iunie 2015 – primul stagiu de practică;
1 septembrie – 31 octombrie 2015 – al doilea stagiu de practică;
1 noiembrie – 31 decembrie 2015 – al treilea stagiu de practică;
31 decembrie 2015 – încheierea programului.
Documente necesare:
          Curriculum Vitae (format european);
          Foaie matricolă a studiilor universitare sau o adeverință de la facultate care să ateste media notelor în fiecare an de studiu;
          Scrisoare de intenție.
Criterii de selecție:
·         Tânăr cu vârsta curpinsă între 18 și 28 de ani;
·         Student sau absolvent de studii superioare în domenii ce vizează activitatea Parlamentului European (științe politice, relații internaționale și studii europene, științe juridice, științe economice, științe ale comunicării);
·         Cunoștințe solide privind actualitatea politică națională și europeană;
·         Cunoașterea unei limbi de circulație internațională.
Candidații vor menționa în cadrul aplicației în ce perioadă preferă să efectueze stagiul: 4 mai – 30 iunie 2015, 1 septembrie – 31 octombrie 2015, respectiv 1 noiembrie – 31 decembrie 2015. Se va selecta un singur stagiar pentru fiecare perioadă de practică.
Responsabilitați stagiar:
·         Însoțirea deputatului european Siegfried Mureșan la întâlniri și evenimente în România;
·         Dialog cu cetățenii, înregistrare solicitări, organizare audiențe;
·         Propuneri de luări de poziție pe teme de interes public;
·         Pregătire materiale informative;
·         Monitorizare evenimente interne și internaționale;
Beneficii:
·         Posibilitatea de a lucra într-un mediu instituțional dinamic și serios;
·         Posibilitatea de a interacționa cu profesioniști și experți ai instituțiilor europene;
·         Acumularea de experiență în domeniul în care dorești să te dezvolți profesional;
·         O vizită de lucru la Bruxelles sau Strasbourg;
·         Adeverință care atestă efectuarea stagiului de practică;
Mențiuni:
·         Stagiul de practică nu este remunerat;
·         Dosarele incomplete nu vor fi luate în considerare.
Candidații pot trimite dosarele de participare la adresa de e-mail: internship@siegfriedmuresan.eu.  Fiecare înscriere validă va primi un e-mail de confirmare înainte de începerea preselecției.