Comunicat de presă (8 decembrie 2014)Deputatul european Siegfried Mureşan aduce arta moldovenească la Parlamentul European
Deputatul european Siegfried Mureșan, organizează la Bruxelles, în perioada 8-12 decembrie 2014, expoziţia de artă moldovenească „Moldovan Art for Your Heart”.
„Se spune că arta poate înlătura barierele. Dar arta este chiar maiputernică decât atât: arta reunește oamenii. De aceea,organizez această expoziție: pentru a arăta Europei că cetățenii din România și cei din Republica Moldova, care împărtășesc nu numai aceeași istorie, dar şi aceeași limbă, tradiții șicredințe, sunt reuniți aici, în Parlamentul Europeanprin artă”, a declarat Siegfried Mureşan.
Evenimentul urmărește promovarea valorilor culturale și artistice din Republica Moldova, precum și reafirmarea sprijinului acordat de către deputatul european Siegfried Mureşan Republicii Moldova, în efortul de integrare europeană.
Artiştii care îşi vor expune operele în incinta Parlamentului European sunt Elvira Cemortan-Voloşin, Carmen Poenaru, Natalia Procop, Gutiera Prodan şi Alexandru Medinschi.
„Apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană nu este doar victoria oamenilor politici de la Chişinău. Este şi meritul unor artişti precum Elvira CemortanVolosin, Natalia Procop, Carmen Poenaru, Vasile Medinschi şi Gutiera Prodan, care, prin frumoasele lor opere deartă, au dovedit întregii Europecă Republica Moldova este mult mai mult decât o țară înpartea de est a continentului nostru: este osursă constantă de creație și imaginație caracteristici fundamentaleale patrimoniului nostru european comun” a mai adăugat deputatul european Siegfried Mureşan.
„Parcursul european al Republicii Moldova devine din ce în ce mai mult o certitudine pentru noi, cei de la Parlamentul European. De aceea în calitate de membru al Delegaţiei UE – Republica Moldova, voi continua să susţin toate procesele de reformă care să aducă Chişinăul tot mai aproape de Uniunea Europeană, acolo unde de fapt îi este locul. Îi aştept cu drag la expoziţie pe toţi cei care doresc să cunoască şi latura artistică a celor din stânga Prutului”, a încheiat europarlamentarul Siegfried Mureşan.
Expoziţia, al cărei vernisaj va avea loc miercuri 10 decembrie de la ora 18.30, este organizată în parteneriat cu Ambasada Republicii Moldova în Belgia, Grupul Partidului Popular European, Ministerul Culturii din Republica Moldova, Centrul ArtElit şi Teleradio Moldova.